Sådant händer i Aten

0
418

John Cleese måste ha varit här före oss. Det måste ha varit här han fick idén till sketchen om ”Ministry of Silly Walks”. Men inte ens John Cleese lyckades överträffa verkligheten.

Vi råkade komma förbi parlamentet vid Syntagmatorget i Aten just när vaktombytet skedde. Trots att vi säkert sett Monty Pyton-sketchen tjugo gånger har vi aldrig tidigare beskådat en så silly gångart som vid detta vaktombyte. Den som hittade på detta sätt att förflytta sig tio meter under medvetande om att soldater faktiskt skulle utföra det i verkligheten med gravallvarlig min – den personen måste ha haft fruktansvärt roligt. Ännu roligare än vad vi hade när vi betraktade skådespelet:

Kvällens skådespel blev inte lika roligt, rentav obehagligt. Vi sitter på en uteservering. Det är tidigt med grekiska mått mätt, så det är inte så många andra gäster, men i alla fall en asiatisk familj på sex personer – vuxna och barn. Så kommer några äldre herrar tillsammans med två yngre män i träningsoveraller och utan nackar. Vi definierar dem som tillhörande det nazistiska partiet Gyllene gryning. De börjar alla glo argt på den asiatiska familjen och kräver av personalen att de ska köras bort från restaurangen. Hovmästaren tillkallas och han nekar till en början, men faller så småningom till föga och familjen tvingas lämna restaurangen. Strax visar sig dock att personalen i all uppståndelse glömt ta betalt. Flera kypare springer runt med notor och letar efter familjen, men både vuxna och barn förblir borta. Vi gläds åt att de i alla fall fick en gratis måltid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.