2022 års bästa uppsatser

0
55

Priset delas ut av Arbetsvetenskap i Väst i samverkan med tidskriften Arbetsmarknad och Arbetsliv, FALF och Studentlitteratur.

2022 års bedömargrupp bestod av Kristina Håkansson, Jan Ch Karlsson och Margareta Oudhuis.

Kandidatuppsats

Vi har utsett Louise Dahls uppsats ”Ögon och öron överallt – de digitala arbetsverktygens inverkan på konsultchefers gränshantering och rollöverföringar” till bästa kandidatuppsats till minne av professor Ann Bergman.

Motivering: Uppsatsen är mycket välskriven och behandlar ett aktuellt tema i dagens arbetsliv. I uppsatsen analyseras empirin mot ett teoretiskt ramverk på ett såväl djupgående som reflekterande sätt. Författaren visar därmed prov på både teoretisk förståelse och empirisk känslighet. 

Magisteruppsats

Vi har utsett Marielle Walls uppsats ” Chefers förutsättningar att stödja medarbetare med vanliga psykiska sjukdomar – en litteraturstudie” till bästa magisteruppsats till minne av docent Tommy Isidorsson.

Motivering: Uppsatsen är en mycket väl genomförd litteraturstudie som sammanställer forskning inom ett aktuellt område. Författaren gör en ambitiös och gedigen analys av befintlig forskning. Resultaten diskuteras mot en teoretisk referensram på ett förtjänstfullt sätt. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.