Välkomna till halvdags workshop på temat när digitalisering möter arbetslivet

0
106
  • Datum: 12 oktober 2023
  • Tid: 13–16 (lunch för den som önskar bjuds kl. 12)
  • Plats: Karlstads universitet (21A347 36 pl)

Vad händer egentligen när digitaliseringsvågen möter arbetslivet? Digital teknik utlovas ofta som lösningen på diverse problem och utmaningar, såsom ineffektivitet, personalbrist samt repetitiva, farliga och tråkiga arbetsuppgifter. Forskning visar att så kan vara fallet, men också att det uppstår andra utmaningar och problem, exempelvis dubbelarbete på grund av inkompatibla system, hög belastning på grund av” barnsjukdomar” i nya program eller att mer skärmarbete leder till mindre tid för kärnuppgiften. I den här workshopen kommer vi att tillsammans diskutera frågor som behöver studeras inom ramen för ett digitalt arbetsliv. En del forskare, så som vi själva studerar digitalisering i arbetslivet, men vi vet också att det finns många forskare som studerar antingen digitalisering eller arbetsliv, men där ett samarbete över gränsen skulle vara fruktbart. Vår ambition är att mötet ska bli en ämnesöverskridande mötesplats!

Workshopen har två delar, i den första delen har vi en kortare inspirationsföreläsning med Marcus Persson och i den andra delen diskuterar vi allihop tillsammans frågor rörande ett digitalt arbetsliv.

  • Anmäl er till Anna Åkesson (anna.akesson@kau.se), senast 30/9. Ange om ni deltar på lunchen och meddela eventuella allergier och matpreferenser. Deltagarantalet är begränsat till max 30. Vid för få anmälda ställs seminariet in.
  • Seminariet är kostnadsfritt, men eventuella resekostnader står deltagarna för.
  • För FALF-medlemmar vars arbetsgivare inte har möjlighet att betala resa, kontakta kristina.palm@kau.se.

Varmt välkomna hälsar

Kristina Palm, professor vid Karlstads universitet
Marcus Persson, universitetslektor vid Linköpings universitet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.