FALF nyhetsbrev #2 2023

0
123

I detta nyhetsbrev finns information om kommande aktiviteter i FALF-nätverket och FALF:s doktorandnätverk. 

Skrivarinternat lunch till lunch 30/10 – 1/11 på Skogshem & Wijk på Lidingö. Vi startar kl. 12.00 med lunch 30/10 och avslutar kl 13.00 efter lunch 1/11. Syftet är att få koncentrerad tid att skriva (på vad du vill), samtidigt som vistelsen verkar för nätverkande inom FALF. Är du medlem i FALF står nätverket för kostnaderna (boende och mat) och kan i särskilda fall även stå för resekostnader om arbetsgivaren inte har den möjligheten. Det finns några platser kvar, först till kvarn gäller! Anmäl er till kristina.palm@kau.se senast 2023-08-31. I det fall du behöver avboka, gör det så snart som möjligt för att bereda plats till någon annan. Om du avbokar efter 2023-09-30 får du (din arbetsgivare) stå för kostnaden om det inte finns personer på reservlistan som kan och vill åka.

Halvdags workshop om när digitalisering möter arbetslivet arrangeras av Kristina Palm (Karlstad universitet/KI) och Marcus Persson (Linköpings universitet). Syftet är att diskutera frågor som behöver studeras inom ramen för ett digitalt arbetsliv och vi välkomnar forskare från olika discipliner – du behöver själv inte kombinera digitalisering och arbete i din forskning, men du behöver vara nyfiken på vad som händer när vi gör det! Workshopen sker på Karlstads universitet den 12 oktober kl. 12-16, och startar med gemensam lunch. Anmäl dig till anna.akesson@kau.se senast 30/9. För mer info se bilaga.

En workshop om tillitsstyrning arrangeras i Östersund 29-30/11, som är ett samarrangemang mellan FALF och Nätverket för arbetslivsforskning (NAFS) vid Mittuniversitetet. Syftet är att dela erfarenheter från forskningsprojekt om tillitsstyrning och diskutera förutsättningar för framtida möjliga samarbeten i en skandinavisk kontext. I workshopen deltar forskare från Norge, Danmark och Sverige. Om du sysslar med tillitsstyrning och är intresserad av att delta, kontakta Sara Svedenmark, sara.svedenmark@miun.se. Detaljerat schema kommer senare.

FULLT – Doktorandnätverkets skrivarstuga 13-14 september, denna gång i Uppsala. Anmälan stängd då platserna är fyllda. 

Kom ihåg att anmäla de doktorander som vill vara med i doktorandnätverket så att de får del av doktorandernas nyhetsbrev i mailform! Anmäl nya (och gamla) doktorander till Carin Hellström carinhe@kth.se eller Annica Asp (annica.asp@kau.se).

Slutligen, FALF-konferensen avlöpte på ett mycket bra sätt i Helsingborg i mitten på juni. Som vanligt var det hög kvalitet på huvudtalarna, sessionerna var intressanta och den sociala samvaron var mycket god. Tack till arrangörerna Ida de Wit Sandström och Kristin Linderoth. Om jag måste nämna EN särskild höjdpunkt får det bli musiken efter middagen och dansen! I samband med konferensen delade vi ut pris till 2022 års avhandling, publikation och kandidat- och magisteruppsats. På årsmötet valdes en ny styrelse. För mer information, gå gärna in på vår websida.

Kristina Palm, ordförande

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.