Ny bok: På jakt efter framtidens arbete

1
1977

På jakt efter framtidens arbete. Utmaningar i arbetets organisering och forskning
Åke Sandberg (red). Tankesmedjan Tiden 2016.

I höstas presenterade regeringen en forskningsproposition och där finns en viss satsning på arbetslivet och tankar om samverkan forskning – samhälle. Nyligen kom utredningen om ett nationellt arbetsmiljöcentrum för utvärdering och kunskapsförmedling.

I en aktuell bok skriver tjugoåtta forskare i tjugofyra kapitel om läget i forskningen om arbetslivet, särskilt om arbete och organisation och vad som behöver förändras. I fokus finns arbetets organisering som bestämmer arbetskvalitet och hur arbetsmiljön blir för individerna – organisations- och samhällsforskning lyfts fram vid sidan av den idag dominerande inriktningen på individ, vård och management. Frågor om forskningens finansiering, samordning, utvärdering och kunskapsförmedling behandlas och radikala förändringar föreslås.

Ladda ner hela boken här eller på Tankesmedjan Tiden.

Mer information 

1 COMMENT

  1. Nationellt centrum för arbetsmiljö – Förläggs vid Stockholms universitet eller inrättas som ny myndighet.

    Bra att frågan kommit så långt. Man kan klura på vad som blir bäst vad gäller förläggningen. Det är öppet för att lobba i dagsläget tänker jag så för er som har starka åsikter i den frågan kan det vara bra att ta kontakt med Regeringskansliet. Göteborg? Fördelar med en myndighet finns förstås vad gäller makt, men det har ju också sina sidor. Ett nytt institut? Måste det vara bundet till en ort? Hoppas att det blir bra ”spänst” i upplägget vad gäller spridning och lärande till oss alla som tycker att frågorna är viktiga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.