Inbjudan till temanummer – Arbetsmiljö

0
721

 

Arbetsmarknad & Arbetsliv erbjuder härmed forskare möjligheten att få medverka i tidskriftens temanummer om arbetsmiljö.

Arbetsmiljöfrågor uppmärksammas regelbundet i den politiska debatten och inom forskningen. Under de senaste året har #metoo och arbetsledningskritik inneburit att några aspekter av arbetsmiljön kommit i fokus. Andra frågor som behandlas i debatt och forskning är anställningsvillkor (inklusive plattformsekonomi), utformningen av arbetsplatser, arbetsolyckor, arbetssjukdomar och ersättningen från social- och avtalsförsäkringar vid olika typer av arbetsskador. På europeisk nivå diskuteras också en polarisering av arbetsmiljön med tilltagande ackumulering av ogynnsamma förhållanden i vissa grupper. Till ett kommande temanummer av Arbetsmarknad & Arbetsliv söker vi artiklar som behandlar olika aspekter av arbetsmiljön och från olika vetenskapliga discipliner. Av intresse är också studier som jämför arbetsmiljön på olika delar av arbetsmarknaden och i olika länder.

Deadline för manus är 31 oktober 2018 och planerad publicering är i slutet av mars 2019. https://www.kau.se/arbetsmarknad-och-arbetsliv

Välkomna att skicka in manus!
Gästredaktörer: Maria Albin och Eskil Wadensjö

Arbetsmarknad & Arbetsliv publicerar cirka 16-20 referee-granskade 
artiklar samt recensioner och debattinlägg spridda över fyra digitala 
nummer per år samt en samlingsvolym i pappersformat i slutet av varje år. 
Tidskriften befinner sig på nivå 1 (på en skala mellan 0 och 2) i 
Norwegian register of scientific journals and publishers.

Läs som pdf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.