Inbjudan till temanummer 2023 om ”Covid-19s effekter på arbetslivet”

2
335

På grund av den rådande situationen med covid-19 och kraven på social distansering har frekvensen av distansarbete kommit att öka i omfattning. Dess konsekvenser på sikt för arbetstagare och organisationer är okända. Vi vill belysa dessa empiriskt och teoretiskt, för att öka vår förståelse och för att kunna anpassa och utveckla arbetslivet utifrån nya förutsättningar och kunskaper. 

Vi välkomnar bidrag från flera olika discipliner för att få en mångfald av perspektiv på fenomenet, till exempel juridiska, ekonomiska, psykologiska, policymässiga och ergonomiska.

Teoretiska såväl som empiriska artiklar är välkomna. Studier som endast baserar sig på data från före pandemi-situationen kommer inte att accepteras.

Deadline för manus är 2022-02-28

Gästredaktörer för temanumret är Gisela Bäcklander, postdoktor vid Karolinska Institutet och Calle Rosengren, docent, Lunds Universitet.

Välkommen att planera ditt bidrag redan nu!

Arbetsmarknad & Arbetslivs redaktörer

Arbetsmarknad  & Arbetsliv publicerar cirka 16-20 referee-granskade artiklar samt recensioner och debattinlägg spridda över fyra digitala nummer per år samt en samlings­volym i pappersformat i slutet av varje år. Tidskriften befinner sig på nivå 1 (på en skala mellan 0 och 2) i Norwegian register of scientific journals and publishers, ingår i EBSCOs databas och finansieras av Forte.

Länk till hemsida: https://journals.lub.lu.se/aoa

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.