Hitta hit!

   

Välkommen till Luleå!

Här nedan berättar vi kort hur du kan ta dig till de olika platser som vi kommer att vara på under konferensen. Längst ned på sidan finns också en karta över Luleå centrum.

Från och till flyget

Luleå airport ligger ca 7 km utanför stadskärnan och 10 km från Luleå tekniska universitet (där konferensen äger rum). Till och från flygplatsen kan man åka flygbuss eller taxi (eller sk. delad taxi som kan bokas i samband med bokning av flygbiljetter). Flygbussen går i anslutning till de flesta Stockholmsflighterna. Biljett köper du antingen på bussen, online eller via Din Resebyrå. Pris: 50 SEK. Flygbussen går in till centrum. Därifrån är det promenadavstånd till ditt hotell. Info om flygbuss hittar du här!

Om du kommer på torsdag (16/6) och vill åka till konferensen direkt från flyget kan du ta flygbussen, hoppa av vid centrum och sedan ta buss 4 eller 5 (mot Porsön) till LTU. Bussarna har två avgångar per timme under dagtid och en avgång på kvällen. Bussbiljett går bra att lösa kontant på bussen. Du kan naturligtvis också ta taxi hela vägen från flyget till LTU. Ring i så fall Luleå taxi 0920-10 000 eller Sexans taxi 0920-666 66.

Hotellen

De två hotellen, Elite Hotel Luleå och Quality Hotel Luleå, som vi hänvisat till via anmälningssidan,  ligger i centrum nära varandra och på gångavstånd till båtturen med Laponia, Smedjegatan där buss 4 och 5 avgår till LTU, samt i närheten av Kulturens Hus där festmiddagen hålls på torsdagskväll. Det går alltså mycket bra att efter konferensen landa en stund på hotellrummet för att sedan promenera till Kulturens Hus.

Båtturen med Laponia på onsdag kl 20:00

Turbåten Laponia ligger vid Norra hamn, mitt mellan Norrbottensteatern och Kulturens Hus. Den ligger som kartan nedan visar bara ett stenkast från hotellen.

Bussavgångar till och från LTU

Buss 4 eller 5  går med två gånger per timme under dagtid och har en avgång på kvällen mot Porsön där LTU ligger. På kartan visas lämplig hållplats (Smedjegatan). På morgonen på torsdag (16/6) och fredag (17/6) går det bussar 8:10, 8:20 och 8:32. Bussen gör en sväng runt LTU och man stiger av vid busshållplatsen som heter Kårhusvägen. Den ligger precis bredvid den ingång som leder till platsen för konferensen.

OBSERVERA att efter den sista sessionen på torsdag (16/6), samt efter FALF:s årsmöte (16/6), kommer det att gå chartrade bussar till hotellen i centrum.

När konferensen avslutats på fredag (17/6) kan man antingen ta buss 4 eller 5 till centrum för att sedan ta flygbussen till Luleå Airport, eller boka taxi (0920-10 000 eller 0920-666 66) från LTU  till Luleå airport.

Festmiddag på Kulturens Hus torsdag 16/6 kl 20:00

Festmiddagen på torsdagskvällen (16/6) äger rum på Kulturens Hus, endast ett stenkast från hotellen.

Mer info

Om det finns frågor om resor så går det bra att höra av sig till nexgrupp@nex.se (0920-753 30) eller falf2011@ltu.se (0920-49 30 87).

Kartan ovan visar Luleå centrum. Luleå airport som du som kommer med flyg landar på syns inte på kartan men ligger alltså cirka 7 km söder om stan. När du är på väg från flygplatsen och in till Luleå åker du över Bergnäsbron (som du på kartan ser längst ned till vänster). Luleå tekniska universitet (där konferensen äger rum), syns inte heller på kartan men ligger cirka 4 km nordost om centrum.