Allt om Luleå

Flyg

Till Luleå går direktflyg från Barcelona, Göteborg, Kiruna, London, Stockholm och Umeå med SAS, Norwegian och Citylink. Boka gärna i god tid för att få bästa pris!

Luleå airport ligger ca 7 km utanför stadskärnan och 10 km från Luleå tekniska universitet (där konferensen äger rum). Till och från flygplatsen kan man åka flygbuss eller taxi eller sk. delad taxi. Flygbussen går i anslutning till de flesta Stockholmsflighterna. Biljett köper du antingen på bussen, online eller via Din Resebyrå. Pris: 50 SEK

Info om flygbuss hittar du här!

Boende

Det finns ett stort utbud av hotell och vandrarhem i stadskärnan som ligger ca 4 km från LTU – det går bra att boka boende i samband med anmälan till konferensen. Gå in på konferensens anmälningssida och kontakta gärna Nex Resebyrå i Luleå om du har några särskilda önskemål.

Sevärdheter

Konferensen äger rum den 15-17 juni 2011 och varför inte passa på att uppleva och upptäcka Luleå och dess omgivning? Börja semestern med besök till Kyrkbyn utanför Gammelstad, ångloken och arbetarkvarteren i Karlsvik, Tree Hotel utanför Harads, övernatta på Småskär, upplev fyren på Rödkallen– eller varför inte ta en dag extra och besök Haparanda (Sveriges mest kända Ikea-stad, Cape East och norra Europas största bastu och Kukkolaforsen).  Eller välj att stanna kvar i Luleå och shoppa, gå på restaurang, ta med ungarna på Teknikens hus, Leos lekland eller Arcusbadet eller besök en av de många stadsnära stränderna i Luleå (Storsand, Gultza-udden, Storsand, Niporna, Lulviken). Eller låt dem gå på upptäcksfärd på Försvarsmuseet i Boden och upplev femtiotalsfiket Retro café. Eller gör som en grupp arbetslivsforskare – flyg upp till Kiruna en dag innan konferensen startar och ta malmtåget till Luleå och besök staden som ska flyttas, gör ett studiebesök hos LKAB och Esrange Space Center. Till exempel. Upplev midnattssolen – innan myggorna kommit.

Kolla gärna in bildspel, filmer och aktuell temperatur och stadsbild som finns på Visit Luleå.

Länkar

LTU

Luleå kommun

Swedish Lapland