FALF nyhetsbrev #1 2023

0
190

I detta nyhetsbrev finns information om årets FALF-konferens, samt kommande aktiviteter i FALF-nätverket och FALF:s doktorandnätverk. 

FALF-konferensen 2023

Snart dags för årets FALF-konferens! Den arrangeras i år av Historisk arbetslivsforskning vid Lunds universitet. Konferensen, som kommer att hållas på Dunkers kulturhus i Helsingborg, har temat Arbetets gränser och äger rum 14-16 juni. Deadline för abstract var den 1 mars 2023 och alla som skickat in abstract ska ha fått återkoppling. Om du inte nåtts av något meddelande ber vi dig att ta kontakt med Ida de Wit Sandström ida.de_wit_sandstrom@hist.lu.se. Sessionsschema kommer att publiceras på konferenssidan i slutet på maj. 

Vänligen observera att vi behöver anmälan och betalning senast den 19 majAnmälan sker via konferenshemsidan och betalning sker med betalkort. 

För mer och löpande information om konferensen hänvisas till konferenshemsidan:
https://www.hist.lu.se/forskning/konferenser/falf-2023-arbetets-granser/

Under konferensen arrangeras också FALF:s årsmöte, den 15 juni kl. 17 på plats i Dunkers kulturhus. Årsmöteshandlingar finns tillgängliga inom kort på www.falf.se

Nätverksaktiviteter

I höst ordnar FALF ett skrivarinternat lunch till lunch 30/1 – 1/11 på Skogshem & Wijk på Lidingö. Syftet är att få koncentrerad till att skriva (på vad du vill), samtidigt som vistelsen verkar för nätverkande inom FALF. Är du medlem i FALF står nätverket för kostnaderna (boende och mat) och kan även stå för resekostnader om arbetsgivaren inte har den möjligheten. Platserna är begränsade till 15, först till kvarn gäller och vi tillämpar reservlista. Anmäl er till kristina.palm@kau.se senast 2023-08-31. I det fall du behöver avboka, gör det så snart som möjligt för att bereda plats till någon annan. Om du avbokar efter 2023-09-30 får du (din arbetsgivare) stå för kostnaden om det inte finns personer på reservlistan som kan och vill åka.

Kristina Palm (Karlstad universitet/KI) och Marcus Persson (Linköpings universitet) kommer att arrangera ett seminarium/workshop på temat digitalisering och arbetsliv. Workshopen sker på Karlstads universitet den 12 oktober kl. 12-16, och startar med gemensam lunch. Mer info om anmälan kommer längre fram.

En workshop om tillitsstyrning arrangeras i Östersund 29-30/11, som är ett samarrangemang mellan FALF och Nätverket för arbetslivsforskning  (NAFS) vid Mittuniversitetet. Syftet är att dela erfarenheter från forskningsprojekt om tillitsstyrning och diskutera förutsättningar för framtida möjliga samarbeten i en skandinavisk kontext. I workshopen deltar forskare från Norge, Danmark och Sverige. Om du sysslar med tillitsstyrning och är intresserad av att delta, kontakta Sara Svedenmark, sara.svedenmark@miun.se.  Detaljerat schema kommer senare.

Håll också koll på våra sociala medier för löpande information om nya nätverksaktiviteter! Vi finns på FacebookLinkedIn och Twitter

Doktorandnätverket

Kvällen innan FALF-konferensen kommer doktorandnätverket att arrangera en social träff då vi äter middag tillsammans (till självkostnadspris) på restaurang Regio kl 18.00. Om du önskar närvara vid träffen så anmäler dig till Elin eller Carin (se nedan) så att vi kan boka bord för rätt antal personer. Deadline för anmälan är måndag 29 maj.

Dag 1 på konferensen inleds med vårt årsmöte då vi utvärderar verksamheten, väljer en ny ordförande samt vice ordförande samt blickar framåt för att planera nästa års aktiviteter. 

I dagsläget har vi en nominering till posten som vice-ordförande: Annica Asp, Karlstad universitet, och en nominering till posten som ordförande: Carin Hellström, KTH. 

Om du är intresserad eller vill nominera så kontakta Elin eller Carin.

Save the date för doktorandnätverkets skrivarstuga 13-14 september, denna gång i Uppsala. Mer information och anmälan kommer i början av juni. Vi har preliminärt 12 platser och företräde ges till de doktorander som ej var med förra året. 

Kom ihåg att anmäla de doktorander som vill vara med i doktorandnätverket så att de får del av doktorandernas nyhetsbrev i mailform! Anmäl nya (och gamla) doktorander till Elin Storman ems@du.se eller Carin Hellström carinhe@kth.se

Christian Ståhl, ordförande

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.