En sista hälsning till Ann Bergman som hastigt gått bort

0
441

Ann Bergman var professor och ämnesföreträdare i arbetsvetenskap på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Hon disputerade i arbetsvetenskap 2004 vid Karlstads universitet med en avhandling om mönster av könssegregering i arbetslivet. Ann undervisade och forskade bland annat om arbetsorganisation, arbetsvillkor, arbetsmiljö, digitalisering, könssegregering i arbetslivet samt relationen mellan betalt och obetalt arbete. Hon intresserade sig även för framtidsstudier med fokus på arbetsliv och hennes forskning publicerades i ett flertal internationella tidskrifter, böcker, rapporter, artiklar och debattinlägg. Hon var en uppskattad expert i medierna.

För arbetslivsforskningen var Ann under senare år en av de starkast lysande stjärnorna. Med sin energi och karisma fick hon även andra att känna sig viktiga och älskade och hon efterlämnar ett stort tomrum i den arbetsvetenskapliga gemenskapen. 

Ann var även en av de drivande krafterna inom FALF. Hon undervisade i FALFs forskarskolor och var ordförande 2013 och 2014. Under senare år var hon kassör och satt i valberedningen för FALFs styrelse. 

Vi kommer att minnas och sakna Ann.

FALFs styrelse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.